30 Eylül 2014 Salı

Yükselişin Yeni Terimi SEO

SEO yapılacak web sayfalarında göz önünde bulundurulması gereken ve bize çalışmalarımız esnasında fayda sağlayabilecek etkenler şunlardır:         
1-) SEO hizmeti yapacağımız sitenin kaç yıldır Internet ortamında faaliyet gösteriyor olması. Uzun süredir faaliyette olan bir siteye Kurumsal SEO çalışmamızı yapabiliriz. Bunun nedeni tarayıcılar tarafından sitemizin tanınmasıdır ve bir paravan blog olarak görünmemesidir.
 Ancak yeni bir web sitesine hemen bu çalışmayı yaparsak tarayıcılar bunu önemsiz bir paravan blog sanacaktır. Burada da yine ilk açılma sırasında link verme gibi işlemler yapılmayacaktır ve sadece site içinde özgün paylaşımlar yapılırsa 1 2 ay lık bir dönemden sonra bu çalışmayı yapılabilir. Bu yardımı alabilmek içinse ilk olarak bir SEO danışmanlığı yardımı almamız gerekir ve daha sonra kendimize bizi aşmayacak SEO fiyatlarını bularak bu işlemi yapabiliriz.
2-)Domain Önemi: Özgün içeriklerden oluşan ve arama motoru optimizasyonu çalışmaları için güzel bir site için bu pek önemli olmasa da orta halli siteler için alan adındaki site ismimiz tarayıcılar tarafından dikkate alınmaktadır ve SEO ya katkısı da vardır. Burada alacağımız domain sitemiz ile alakalı olmalıdır. Telefon satılacak bir web sayfası yapacaksak Domain’imizi buna göre almalıyız.

3-) İçeriğe Dikkat: Sayfalarımızda kullandığımız içerik bence en dikkat edilmesi gereken maddedir. Google yapmış olduğu taramalar sırasında alıntı yapmış olduğumuz yazıları tespit eder. Bu nedenle sayfamızdaki içerikleri özgün olarak kendimiz tarafından yazılmasını ister. Bu şekilde yine ufak bir SEO çalışması yapmış oluruz. Yazacağımız yazıların güzel olmayacağını düşünsek de yazılarımızı kendimiz yazmalıyız bu sayfamızda bizi yansıtacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder