25 Eylül 2014 Perşembe

Ucuz Maliyete Reklamcılık Adı Seo

        Günümüzde reklama büyük önem veren firmalar satış amaçlı birçok yol denemektedirler. Bu yollardan bazılarını anlatayım. Bu yollardan birisi televizyon kanallarında reklam aralarında verilen kısa görüntülerdir. Bu reklamlar izleyicilerin televizyon başındayken televizyona kilitlenmiş bir şekilde durmasından dolayı işe yaramaktadır.
        İzleyici bütün konsantrasyon ile televizyona bakarken o esnada bir reklam arasına girildiğinde kişi verilen reklamı da izlemiş ve bu sayede reklam amacına ulaşmış olur. Bir diğer reklam türü de radyo frekanslarında verilen reklamlardır. Bu reklamlar uzun olmamakla birlikte dinleyiciyi kendisine çekecektir ve reklamı dinleyeceklerdir. Eğer ki reklam uzun ve can sıkıcı bir şekilde hazırlandıysa bu sıkıcı olabilir. Çünkü dinleyiciler herhangi bir görüntü görmedikleri için bundan sıkılacaklardır.
        Bu iki reklam fırsatının dışında bir de SEO reklamları var diyelim. Burada günümüz teknolojisinin bir parçası olan İnternet ile bağlandığımız kurumsal web siteleri reklamı yapılır. Burada kurmuş olduğumuz web sayfamızı daha ön sıralarda görünmesinde etkili olacaktır. Bu sayede sayfamıza daha fazla insan ziyaret edecektir. Bu ziyaret sayısı çoğaldıkça alış veriş miktarı da artış gösterecektir. Bu reklamların maliyetleri de birbirlerine karşı oldukça farklılık göstermektedir. Bir radyoya yaklaşık 1 dakikalık reklam verildiği zaman bunun maliyeti 3000 TL kadar bir fiyat olacaktır.
        Bir televizyon kanalına reklam verildiği zaman bu maliyet 5000 TL kadar olacaktır. Ancak bir web sitesi sahibi olursak ve kurumsal bir firmadan SEO yardımı ile yardım alırsak ve sitemiz daha üst yerlerde çıkarsa bu bizim için daha iyi olacaktır. Bunun maliyeti 1000-2000 TL arasında değişiklik göstermektedir. SEO ile yapılan reklam daha çok etkili olabilir. Çünkü insanlar her an için İnternet üzerinde gezmektedirler ve televizyon ile radyo bağımlılığı artık yok denecek kadar azalmıştır. Ancak İnternet günümüzün bağımlılık yapan bir teknolojisi haline gelmiştir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder