22 Eylül 2014 Pazartesi

Seoda İlişkiler ve Yapılacaklar

Bugün sizlere SEO (Arama motoru optimizasyonu) hakkında bazı bilgiler vereceğim. SEO günümüzün ileri düzeyde web’de reklam yapma olanağına sahip bir tür kaynaktır. Burada internet server’larınde bulunan web sayfalarımızın reklamını verebiliriz. Öncelikle burada yapılan işin garanti yani çabucak olmadığını söylemeliyiz. Burada işlem yapılırken hemen etkisini görmemiz mümkün olamayabilir. Öncelikle burada SEO hizmeti alırken sabırla beklememiz gerekmektedir. Sabır burada bizim ihtiyaç duyacağımız en önemli etken olacaktır. Burada yardım alacağımız kişiler hakkında yeterli bilgi sahibi olmalıyız. Çalışacağımız kişinin veya kurumun nasıl çalıştığını, kimlerle iş yaptığını, nasıl başarılara imza attığını, neleri daha iyi yaptığını vs. gibi şeyleri göz önünde bulundurmalıyız. Bu tür kriterleri göz ardı etmezsek bizim için daha kolay olacaktır. Bunun nedeni karşılaşacağımız bazı sorunlar karşısında karşı tarafın bizlere nasıl davranacağıdır. Burada kişilik ve karakter ön plana çıkacaktır ve iyi birilerinin çıkmasını isteriz.

SEO temelini sağlam taşlarla kurduğumuz bir yapı üzerinde adeta uçarak çalışabileceğimiz bir yapıya sahip olmalıdır. SEO çalışması yaparken bunu sadece bir siteyle yapmamız veya bunu bir site ile yapılması istenilmesi olanaksız bir istek olacaktır. SEO kendi hariç altında birçok büyük blog sitesi, sosyal ağlar, e-Ticaret sayfaları vb. daha birçok alt katmana sahip olmalıdır.

Bunun nedenlerinden bahsedecek olursak şöyle ki;

İlk olarak SEO hizmeti yaparken sahip olduğumuz alt blog sayfalarında yayınladığımız yazılarla ve paylaşımlarla sitelerimizin isimlerini duyurabiliriz. Burada nasıl duyuracağımız konusunda bir örnek verecek olursak şöyle anlatabilirim:

Sayfamızda karakter sayısı +300 olmak şartıyla bu türde bir yazı yayımlarsak bizim için iyi olur. Burada paragrafta adı geçen “Google” kelimelerine link verecek olursak sayfamız yükselecektir. O da verdiğimiz linkler sayesinde kullanıcıların linklere tıklamaları ve sayfalarımızı ziyarette bulunmalarıdır. Bu sayede sayfamıza daha fazla on line kullanıcı çekebileceğiz. Böylelikle sayfamız diğer eşdeğer sayfalardan daha fazla tık alacağı nedeni ile google arama motorları başta olmak üzere diğer arama motorlarında da arama yapıldığı zaman üst kısımlarda çıkacaktır. Bu şekilde de sayfamızı en tepeye çıkarmış olacağız. Sayfamız en tepeye çıktığı zaman ise bununla kalmayıp bir başka kategorideki sayfayı da bu yolla en tepeye çıkaracağız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder